Roos wordt veroorzaakt door een te SNELLE deling van de huidcellen. Zelfs 2 keer sneller dan normaal vervangen de huidcellen zich. Dit te veel aan huidcellen krijgt te weinig tijd en verhoornt zich en zo vormen zich klontjes. Ze vallen als vlokjes van de hoofdhuid af en komen terecht tussen je haar en op je kleding of op de bank. En dan zie je ze en dit wordt als zeer vervelend ervaren. Soms gaat het probleem samen met een huidaandoening, zoals eczeem bijvoorbeeld. Dat resulteert dan weer in een jeukende hoofdhuid. Als je dit niet op tijd behandelt, kan het ontstekingen aan de haarzakjes veroorzaken. (Die voor de verschillende groeifases van het haar moeten zorgen samen met de haarwortels). Als de haarzakjes ernstig ontstoken zijn, kan het zelfs haaruitval tot gevolg hebben.

Wat je kunt doen is:

  • Het haar wassen met de geweldige shampoo tegen roos, LOME PARIS SCALP CLARIFYING SHAMPOO. Probeer maximaal 2 keer per week je haar met deze shampoo tegen roos te wassen. Het reinigt je haar op een milde manier. En zorgt ervoor dat de hoofdhuid schoon wordt. De PH waarde (dat is de zuurgraad van je hoofdhuid) komt weer in balans en daardoor wordt het rustiger op de hoofdhuid. Een fijne shampoo voor dit haarprobleem. Maar wanneer je het haar té vaak wast, stimuleer je juist de hoofdhuid om nog sneller de cellen te gaan delen met als gevolg: nog meer roos. De eerste paar weken is het even wennen om maar 2x per week je haar te wassen, maar als je dit een maand volhoudt, begin je verschil te merken.
  • Nadat je het haar gewassen hebt, spoel je het uit met lauwwarm water en dan even met koud water naspoelen. Dit zorgt ervoor dat de poriën en haarschubben zich sluiten, waardoor het haar gaat glanzen.
  • Voordat je jouw haar gaat wassen kun je voor je onrustige hoofdhuid een klein stukje van een ALOË VERA plant afsnijden en het sap ervan afnemen. Dit sap verdeel je over je hoofdhuid. Je masseert het zachtjes in, laat het 5 tot 15 minuten intrekken, dan spoel je het uit en gaat je het haar wassen. Het sap werkt als een ontstekingsremmer, helpt kleine wondjes te genezen en werkt kalmerend op je hoofdhuid. Na het wassen spoel je je haar grondig uit met lauwwarm water en even koud naspoelen, voor de mooie glans.
  • Dan is er ook nog een masker tegen roos, dit werkt verzachtend en helend voor de ontstoken haarzakjes en een geïrriteerde jeukende hoofdhuid. Zo maak je het:

½ kopje haverbloem

2 eetlepels honing

1 pompje ARGANIC OIL (100% natuurlijke arganolie in deze shop te verkrijgen)

Nadat je het goed gemengd hebt tot een smeuïge pasta verdeel je de pasta goed over je hoofdhuid en masseer je het zacht in. Laat het masker 60 minuten intrekken. Daarna wassen met Lome Paris Scalp clarifying shampoo en met lauwwarm water en koud water naspoelen.

Aanbevolen berichten

Nog geen reacties, reageer als eerste!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *