Voor gekleurd haar is de Wunderbar COLOR PROTECT CONDITIONER SHAMPOO geweldig omdat het product, net als alle producten in de Wunderbar verzorgingslijn, uitgerust is met de unieke innovatie van het  Triple Conditioning Complex. Dit zorgt ervoor dat de shampoo je haar voedt, herstelt en beschermt. Je wast het haar met deze shampoo laat het 2 minuutjes intrekken. Spoel het dan goed uit met lauwwarm water en dan even koud water naspoelen. Zodat de poriën en haarschubben zich sluiten en je haar mooi gaat glanzen. Hierna kun je de Wunderbar Color Protect Conditioner verdelen in je haar en minstens 5 minuutjes in laten trekken, weer uitspoelen met lauwwarm water en even met koud water naspoelen.

De verzorgingsproducten van Wunderbar bevatten UV-beschermers en zijn parabenenvrij.

Mensen geven meestal veel geld, moeite en tijd uit om een mooie kleur in hun haar te (laten) maken. Om deze kleur langer te kunnen behouden is het een verstandige investering om een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Zoals de Wunderbar Color Protect shampoo en conditioner.

Als je je haar net gekleurd hebt, kun je het beste een paar dagen wachten om het te wassen. Dit heeft te maken met de stabilisatie van de kleurbehandeling in het haar. En als je het dan gaat wassen wordt je haar mild gereinigd, omdat de PH-waarde van de shampoo dicht bij die van de hoofdhuid ligt. Zo wordt deze in balans gebracht en dat is nodig omdat je haar chemisch is behandeld door het kleuren en dus ook de hoofdhuid heeft geraakt. Het haar is -hoe dan ook- licht beschadigd als je je haar kleurt en zeker als je het haar lichter maakt. Deze shampoo voedt en herstelt je haar tot in de vezels en sluit de haarschubben zodat de kleur en glans behouden worden. Het zou toch jammer zijn dat de tint van de kleur na 2 weken in de wasbak ligt, en dat je een vale kleur overhoudt. Daarom is het echt meer dan de moeite waard om de Wunderbar Color Protect shampoo te gebruiken.

Er zitten UV-filters in de shampoo voor gekleurd haar, maar toch kan je de zon het beste zoveel mogelijk mijden. Ook zwemwater, waar meestal chloor in zit, is niet goed voor je haar en ook niet voor je gekleurde haar.

Mijn advies is dan ook om het haar niet meer dan 2x per week te wassen en de Wunderbar Color Protect Conditioner te gebruiken. En als je de shampoo of conditioner uitspoelt, liefst met lauw water en even koud naspoelen. Dat laatste geeft mooi glanzend haar.

Als je zin hebt om af en toe een masker te gebruiken om je haar extra te verwennen is de Wunderbar Repair Mask heel erg fijn. Laat deze 15 minuten intrekken of een hele nacht met een douchemutsje, dan goed spoelen met lauwwarm water en even koud naspoelen voor een geweldige verzorging en glans in je haar.

Of je maakt het masker zelf door 2 bananen en 1 avocado te mengen tot een gladde pasta. Verdeel  dit over je hoofdhuid en haar. Laat het mengsel 30 minuten intrekken en dan goed spoelen. Met lauwwarm water en even met koud water naspoelen. Niet iedereen vindt dit een fijne manier maar ik wil dit toch aanraden, omdat het echt werkt. Een ander heel fijn natuurlijk product is de 100% pure arganolie, afhankelijk van de lengte en dikte van het haar gebruik je 1 of 2 pompjes olie die je verdeelt op de hoofdhuid en in je haar masseert.

Aanbevolen berichten

Nog geen reacties, reageer als eerste!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *