Wanneer de PH-waarde van de hoofdhuid of de talgproductie uit balans is door ontstoken haarzakjes of overvloedig talg, dan spreek je van een geïrriteerde hoofdhuid. Maar het kan ook zijn dat je een erge droge hoofdhuid hebt waardoor schilfertjes ontstaan of je hebt een vorm van een huidaandoening of eczeem. Dan zijn er wel mogelijkheden om dit te verbeteren en/of te verzachten:

  • Met een shampoo voor een geïrriteerde hoofdhuid zoals LOME PARIS SCALP BALANCING SHAMPOO.  Omdat de  PH-waarde van de shampoo heel dicht bij die van de hoofdhuid ligt reinigt deze shampoo op een milde manier. Zo breng je de hoofdhuid tot rust en in balans terwijl het haar verzorgd wordt.
  • Het haar niet vaker dan 2x per week wassen, de eerste weken is dat misschien nog moeilijk maar als je het volhoudt, merk je na een maand al het verschil. Als je het nog langer volhoudt komt je hoofdhuid volledig tot rust. Dus eerst wassen, dan met lauwwarm water goed uitspoelen en heel even met koud water naspoelen. Daar gaat het haar mooi van glanzen, en de poriën worden beter gesloten wat ook goed is voor de hoofdhuid.
  • Gezonde voeding is ook een onderdeel voor een gezondere hoofdhuid en haar. Gevarieerde groentes en wat fruit, vette vis, noten en zaden zijn nodig voor de noodzakelijke vitaminen en mineralen. Dat levert een niet onbelangrijke bijdrage voor lichaam, huid en haar.
  •  1x per week na het wassen een appelazijn spoeling voor het haar. Dit werkt antibacterieel, kalmeert de hoofdhuid en laat je haar glanzen. De verhouding 1 op 1 appelazijn met water over je haar en hoofdhuid verdelen, lichtjes masseren . Ongeveer 5 tot 15 minuten laten intrekken. Daarna goed uitspoelen met lauwwarm water en even met  koud water naspoelen. Voor die glans!
  • Je kan na het wassen een conditioner gebruiken als je haar dat nodig heeft, maar dan alleen op de lengtes en de punten van het haar (dus niet op de hoofdhuid).
  • Je kunt bij een geïrriteerde /jeukende hoofdhuid de  sap van de ALOË VERA plant gebruiken, dit doe je VOOR het wassen van het haar. Aloë Vera wordt gebruikt voor de helende werking  bij wondjes  en andere huidaandoeningen. Ook weer door de antibacteriële werking van Aloë VERA. Je  knipt een stukje van de plant en haalt het sap eruit. Dan verdeel je het sap over de hoofdhuid, masseer dit zachtjes in. En laat het 15 minuten intrekken. Daarna goed uitspoelen met lauwwarm water en weer met koud water naspoelen. Dan het haar wassen met shampoo.
  • Is de hoofdhuid droog, trekkerig en krijg je daardoor jeuk, kan je, na het wassen met de Lome Paris Scalp Balancing shampoo, 1 keer per maand een masker gebruiken van 2 bananen en 1 avocado. Je verdeelt het mengsel over de hoofdhuid (en door het haar als ook dat droog aanvoelt). Masseer lichtjes over de hoofdhuid en laat dit 30 minuten intrekken. Daarna grondig uitspoelen met lauwwarm water en even koud naspoelen. Dit masker werkt zowel voedend als hydraterend voor hoofdhuid en haar.
  • Wanneer je een vettige hoofdhuid hebt die jeukt of geïrriteerd is dan is het beter om na het wassen met Lome Paris Scalp Balancing shampoo bijvoorbeeld 1 keer per maand een masker te maken van 1 deel baking soda en 1 deel water waarvan je een papje maakt. Eerst wrijf je zachtjes wat olijfolie op je hoofdhuid. Daarna verdeel je het papje erover en laat dit 15 minuten intrekken, daarna grondig spoelen met lauwwarm water en even met koud water naspoelen.
  • Je kunt een conditioner gebruiken (na het wassen) maar alleen op lengte en punten aanbrengen; niet op de hoofdhuid.
  •  ARGANOLIE in een 100 % puur natuurlijke concentratie en is ook heel geweldig en weldadig voor je haar en hoofdhuid. Je zou het 1x per maand moeten gebruiken om je hoofdhuid en haar extra te verwennen. DIT DOE JE VOORDAT JE JE HAAR GAAT WASSEN. Je verdeelt 1 of 2 keer een pompje ARGANIC OIL over je haar en masseer het zachtjes over je hoofdhuid, laat het 30 minuten intrekken of als je zin hebt een hele nacht (met douchemutsje), daarna goed uitspoelen en wassen met de Scalp Balancing shampoo met lauwwarm water en even koud naspoelen om de schubbenlaag van het haar te sluiten voor een mooie glans.

Aanbevolen berichten

Nog geen reacties, reageer als eerste!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *