Arganolie heeft hydraterende, herstellende en beschermende eigenschappen voor:

 • vol, weelderig en glanzend haar.
 • een gezonde en stralende huid.
 • sterke en gezonde nagels.
 • het tegengaan van vroegtijdige huidveroudering.

Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de pitten van de Marokkaanse Arganboom, de Argania Spinosa (de boom der schoonheid). De olie wordt al meer dan 4.000 jaar door Marokkaanse vrouwen gebruikt.

Zowel huid- als haarspecialisten prijzen deze Arganolie om haar rijke concentratie.

Je kan Arganolie gebruiken voor alle soorten haar. Zowel Black Hair met een vaste krul, tot recht Europees haar.

Deze biologische Arganolie dankt zijn krachtige werking aan de:

 • Essentiële vetzuren
 • Antioxidanten
 • Sterolen
 • Vitamine E
 • Squaleen
 • Carotenoiden
 • Ferulazuur
 • Polyfenolen

De Argania Spinosa werd met uitsterven bedreigd, maar dankzij UNESCO is een groot gedeelte nu beschermd. De vrucht wordt door de vrouwen daar met de hand geplukt en verwerkt. Het kan wel tot 20 jaar duren voordat er voldoende vruchten aan de boom groeien, maar de boom kan tot wel 200 jaar worden.

Het produceren van Arganolie is van oudsher een volledig handmatig proces en daarom een tijdrovende klus.

Het begint met het oogsten van de Arganvrucht. Uit de amandelvormige pitten van deze vruchten wordt de olie gewonnen. De vruchten worden eerst gedroogd, waarna deze noten met de hand verwijderd. 2 stenen worden gebruikt om deze noten te openen en de amandelvormige pitten eruit te halen. Deze pitten worden dan in een stenen handmolen gemalen. Het resultaat is een dikke pasta. Door dit te kneden komt de olie eruit. Omdat het vervaardigen van deze olie een tijdrovend en kostbaar proces is, en vanwege de krachtige, herstellende en voedende hydraterende werking op haren huid en nagels wordt deze olie het Marokkaans goud genoemd.

Vroeger groeide deze boom door heel Noord-Afrika, het middellandse zeegebied en zelfs in Zuid-Amerika. Maar tegenwoordig groeit de vrucht gevende Arganboom alleen nog in Zuidwest-Marokko. Daarom heeft UNESCO in 1998 besloten om de Arganstreek als beschermd natuurgebied uit te roepen. UNESCO investeert samen met de Marokkaanse overheid in herbebossingsprojecten.

Dan is er nog iets dat deze Arganolie zo bijzonder maakt: de belangrijke rol die de Amazigh vrouwen al sinds eeuwen spelen in het productieproces voor het maken van deze olie. Deze Amazigh vrouwen (ook wel vrije mensen genoemd) winnen de Arganolie op traditionele wijze uit de vruchten van de Arganboom. Dit proces wordt al eeuwen van generatie op generatie doorgegeven. De coöperaties zorgen voor betere leefomstandigheden en gelijke kansen voor deze vrouwen.

Toepassingen op het haar

Als je Black hair hebt was je je haar eerst met de gewenste shampoo. Spoel dit goed uit met lauwwarm water. Breng daarna 1 tot maximaal 4 pompjes Arganic oil (afhankelijk van de lengte van je haar) aan in je handpalm. Verdeel dit in je haar en masseer het zachtjes in je hoofdhuid. Een goed gevoede, gehydrateerde en gebalanceerde hoofdhuid stimuleert de haargroei en zorgt dat je minder last krijgt van haarbreuk. Je mag de olie in je haar laten zitten. Het is prettig om een gladde (satijn of zijden) sjaal of kussensloop te gebruiken. Katoen onttrekt vocht aan je haar.

Als je Europees haar hebt kun je vóór het wassen 1 of 2 pompjes Arganolie verdelen over je hoofdhuid en je haar. Zacht inmasseren. Daarna 15 minuten of de hele nacht (met douchemutsje) in laten trekken. Spoel het daarna uit met lauwwarm water en was je haren met de gewenste shampoo. Spoel vervolgens je haar uit met lauwwarm water en spoel het even met koud water na. De poriën van de hoofdhuid en de schubben laag van het haar worden dan beter gesloten zodat het mooi gaat glanzen.

Wil je liever persoonlijk advies, lees HIER hoe je met mij in contact kunt komen.

Aanbevolen berichten

Nog geen reacties, reageer als eerste!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *